Ik ben zorgprofessional

Deze online interventie is voor mantelzorgers die iemand in hun omgeving hebben met dementie of de ziekte van Parkinson. Zij worden tijdens de interventie begeleid door een coach – u, de zorgprofessional. Samen stemmen jullie de cursus af op de persoonlijke situatie van de mantelzorger en kiezen jullie zelf de thema’s waar jullie aan willen werken.

Partner in Balans coaches rapporteren een hechtere band met de mantelzorger na het voltooien van de interventie. Daarbij vertellen ze dat moeilijke onderwerpen sneller besproken worden en dat de online werkwijze efficient en tijdsbesparend is.

“Het grootste voordeel is dat iemand het op zijn eigen tempo kan doen”

In deze video gaat het over de ervaringen van coaches die mantelzorgers van mensen met dementie ondersteunen met het Partner in Balans platform.

Partner in Balans heeft collecties voor

Dementie op jonge leeftijd

Bekijk collectie

Frontotemporale dementie

Bekijk collectie

Huntington

In ontwikkeling

We zijn altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe collecties voor meer doelgroepen voor Partner in Balans. Neem voor de laatste ontwikkelingen contact met ons op.

1

Kies welke module u wilt gaan volgen

Samen met uw coach maakt u een keuze voor de gewenste modules. De modules hebben elk hun eigen thema, zodat u zelf kunt kiezen waar u het meeste behoefte aan heeft of waar u meer over wilt weten.

2

Introductievideo

Elke module start met introductievideo waarin lotgenoten vertellen over hun ervaringen en tips geven voor andere mantelzorgers.

3

Toelichting

Hierna krijgt u een toelichting met meer informatie en tips.

4

Toegespitst op uw eigen situatie

Vervolgens maakt u een opdracht waarbij u uw persoonlijke situatie in kaart brengt.

5

Stapsgewijs uw doelen bereiken

Elke module sluit af met een stappenplan waarbij u stapsgewijs kunt leren om met kleine aanpassingen uw leven samen zo goed mogelijk kunt houden.

6

U hoeft het niet alleen te doen

Uw persoonlijke coach helpt u bij het doorlopen van de cursus en geeft feedback bij de gemaakte opdrachten.

Frans

partner van een echtgenote met dementie

Al vroeg na de diagnose FTD bij mijn echtgenote volgde ik als mantelzorger de training Partner in Balans. Het heeft mij geholpen om op de been te blijven, zelf de regie in handen te kunnen blijven houden in de meest moeilijke perioden van het ziekteproces. Mijn vrouw kon er langer door thuis blijven wonen!

partner

van iemand met frontotemporale dementie

Ik ben blij met de feedback en complimenten die ik van mijn coach heb gekregen. Het gevoel dat ik de zorg voor mijn naaste aankan is daardoor vergroot.

partner

van iemand met frontotemporale dementie

Het blijft nog steeds een rotziekte, maar door de Partner in Balans modules heb ik handvatten gekregen hoe ik door kan. Ik ben heel blij dat ik dit programma tegenkwam en er meteen mee aan de slag kon, ook toen ik nog niet aan andere hulp toe was.

Mw. T.

partner van een echtgenoot met geheugenklachten

Mantelzorg kies je niet, dat komt op je pad met alle vragen van dien. Deze cursus leert je problemen anders te benaderen en de mantelzorgers in de filmpjes begrijpen je situatie. Ik denk vaak terug aan hun praktische tips.

Dhr. L.

partner van een echtgenote met dementie

Na de diagnose komt een periode met nieuwe onzekerheden. Hoe gaat dit verder? Hoe kom ik zelf aan ontspanning toe? Deze cursus heeft mij de nodige ondersteuning gegeven op het juiste moment, op een manier die bij mijn behoeften en mogelijkheden past.

Els

casemanager

Door te focussen op een specifiek probleem of situatie, worden er andere problemen besproken die normaal niet aan bod komen. Het zorgt voor een nieuwe routine voor de coach en de cliënt. Ik heb gemerkt dat het de relatie die je met mensen hebt verrijkt.

Kimberly

heeft een 55-jarige vader met Alzheimer

De video’s van lotgenoten hebben me aan het denken gezet. Ik ben nu echt aan het zoeken wat ik met mijn vader nog kan doen.

Peter

heeft een 63-jarige vrouw met Parkinson

De module die me het meest aansprak was inzicht in jezelf, ik wil de lat vaak te hoog leggen. Nu kan ik het wat makkelijker naast me neerleggen.

Annet

heeft een 51-jarige man met Parkinson

Ik zou de modules aan andere partners aanbevelen. Je wordt teruggeworpen op jezelf, je bent niet alleen met je zorgen. Dat was ook helpend met de filmpjes, gedeelde smart is halve smart.

John

heeft een 56-jarige vrouw met Alzheimer

Door het programma heb ik echt naar mezelf gekeken. Wat ik goed doe en wat ik beter kan doen.

Hoe kan ik deelnemen aan Partner in Balans?

De online cursus wordt momenteel door diverse zorgorganisaties aangeboden. Wilt u weten of uw zorgorganisatie Partner in Balans al aanbiedt? Neem dan contact met ons op via het formulier.

Veelgestelde vragen